Kategorie

sprzęt wspinaczkowy

Aktualne promocje

P R O M O C J E

Karabinek Climbing Technology Concept HMS Spring Bar HC - Gold

Karabinek Climbing Technology Concept HMS Spring Bar HC - Gold
Cena: 59.50
Cena netto: 48.37 zł
Ilość sztuk:
Karabinek Climbing Technology Concept HMS Spring Bar HC - Gold

Karabinek Climbing Technology Concept HMS Spring Bar HC - Gold

Karabinek Concept HMS Spring Bar HC włoskiej marki Climbing Technology ze wzmocnioną anodyzacją, zapewni większą trwałość podczas częstego użytkowania.

Karabinek Concept HMS Spring Bar HC to odświeżona wersja sprawdzonego modelu Concept wyposażona w anodyzację Hard Coat, zapewniająca dużą wytrzymałość sprzętu nawet podczas częstego użytkowania. Spring Bar to dodatkowe ruchome ramię, które pozwoli na uniknięcie przemieszczania się karabinka po wpięciu w łącznik. Takie rozwiązanie gwarantuje dużą wygodę podczas asekuracji przyrządem Click-up czy każdym innym przyrządem, dostępnym na rynku.

HMS włoskiej produkcji Climbing Technology cechuje się dużą wytrzymałością przy jednoczesnym zachowaniu niskiej wagi, dzięki zastosowaniu wielopłaszczyznowego profilu 3D i wykorzystaniu technologii kucia na gorąco. Dopracowany, ergonomiczny kształt HMS'a zapewni wygodę podczas asekuracji.

Concept HMS Spring Bar HC posiada zakręcany zamek z systemem Catch Free, który zapobiega zahaczaniu się zamka o liny, pętle, przyrządy czy szpejarki. Każdy karabinek produkcji Climbing Technology jest indywidualnie testowany obciążeniem podprogowym 12 kN przed opuszczeniem fabryki, dzięki czemu jest w pełni bezpieczny.

Concept HMS Spring Bar HC to idealny wybór dla osób poszukujących lekkiego karabinka osobistego o zwiększonej trwałości, który sprawdzi się podczas asekuracji w trakcie każdego rodzaju wspinaczki – górskiej, skalnej czy na sztucznej ścianie.

Dane techniczne:
• Wytrzymałość: kN 23.10.8
• Indywidualnie test.: (12kN)

• Materiał: Stopy lekkie
• Prześwit: 21 mm
• Typ: H, A/T
• Waga: ok. 78g

• Wymiary: 105 x 73 mm
• Zamek: Zakręcany

Certyfikacja: EN 362:2004- A/T, CE, EN: 12275:2013 - H


Strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu plików cookies w Twojej przeglądarce. Zamknij